Dva kohouti Místní (Pale) Ale
- Druh Ale
- Pivovar Dva kohouti
- Kvašení svrchního kvašení
- Barva -
- Stupňovitost 12
- Alkohol 4,6 %

Ale
Svrchně kvašený pivní styl, vařený převážně ze světlých sladů, po kterých má pivo typicky světlý odstín. Termín Pale Ale byl poprvé použit v Anglii v 18. století. Různé techniky přípravy postupem času způsobily rozvětvení tohoto stylu do mnoha dalších, například Blond Ale, Brown Ale, Red Ale a India Pale Ale.

Dva kohouti
Pivovar Dva kohouti spojují dvě řemesla: pivovarnické a výčepní. V karlínském domě U města Hamburku se v první půli dne vaří Místní ležák a odpoledne pak zaberou za kohouty výčepní. Garanty kvality jsou zakladatelé pivovaru – sládek Adam Matuška a výčepní z Lokálů Lukáš Svoboda. Vaří se zde ležák plzeňského typu a nabídku doplňují vybraná piva od Matušky.
