Fruited sour. Je příjemně kyselý, jako svěží polibek v letním sadu. Vychutnej si tenhle příběh, který se začal psát tak dávno. Naše nová epizoda má fakt šťávu. Přímo z farmy Beckov.
Kisseláč Višeň
- Druh Sour Ale
- Pivovar Elektrárna
- Kvašení svrchního kvašení
- Barva světlé
- Stupňovitost 12
- Alkohol 5,2 %

Sour Ale
Kyselá piva se vyrábějí přidáváním divokých kmenů kvasinek nebo bakterií. Nejčastěji používanými mikroby k dosažení kyselého piva jsou bakterie (Lactobacillus, Pediococcus) nebo houby (Brettanomyces). Další metodou, jak dosáhnout kyselé chuti, je přidání ovoce, které přímo přispívá organickými kyselinami. Kyselinu lze navíc přidat přímo do piva nebo přidat pomocí nadměrného množství okysleného sladu.

Elektrárna
O značce Elektrárna
Experimentální pivovar Plzeňského Prazdroje sídlí v budově bývalé elektrárny na soutoku řek Mže a Radbuzy. Český pivní trh obohacuje spodně i svrchně kvašenými speciály napříč pivními styly už od roku 2020, od ledna 2024 nově pod značkou Elektrárna. Původní značku Proud se Plzeňský Prazdroj rozhodl využít pro nový typ českého ležáku, reprezentujícího „nový proud“ v českém pivovarství.
Ve stálém portfoliu značky Elektrárna spotřebitelé najdou speciály: Ventill – světlý český ležák bez lepku, TheMže – English Pale Ale, Proovan – nealkoholická IPA bez lepku, citrusový Yuzu Ale, lehká osvěžující Sunrise IPA a Kisseláč Višeň. Všechna piva kromě nealkoholického piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Součástí nabídky jsou také limitované či sezónní speciály s nejrůznějšími ingrediencemi, jako je ovoce či koření, piva stařená v sudech po víně nebo whisky apod. Všechna piva ze základní řady je možné objednat v on-line obchodě Rohlík.cz, v prodeji jsou také v hospůdkách a pivotékách v Plzni, Praze a na Moravě.
Pivo z elektrárny (@pivozelektrarny.cz) • Fotky a videa na Instagramu




