Masopustní veselice v Unětickém pivovaru
16:00 Křest Masopustního speciálu bocku 16° v pivovarské stodole
16:00 — 18:00 Jako Widle - Rocková kapela hrající mix coverů a vlastního repertoáru
19:00 — 22:00 Foggy Dude - Banda (skoro) inženýrů původem ze Strahova, odkojení whiskey, pivem a medovinou z Desítky.
Zima (ať už krušná, mírná, nebo prostě divná stejně jako ta poslední) v pivovarském řemesle patří silnějším, obvykle i tmavším speciálům. U nás období masopustu věnujeme německé receptuře nazývané Bockbier. A protože náš 16° Boček už ve sklepě dozrává, pojďte se navnadit a trochu se na něj natěšit. Toto pivo se vyznačuje vysokým obsahem alkoholu okolo 6,5%. Díky tomu v zimě opravdu zahřeje a bavorští mniši ho v postním období konzumovali, protože nahrazovalo v jídelníčku maso i jiné potraviny, které jsou v tomto období zapovězeny. Jestli ho mniši konzumovali jen jednou denně, jak by se v postním období mělo jíst, je ale už diskutabilní. Tento druh piva má z principu sladovější tělo, i když u nás zase ne tolik jak je běžné. Je to dáno tím, že chuťová plnost je vyladěná tak, aby se perfektně doplňovala s hořkostí, která je naopak u našeho Bočku vyšší, než je obvyklé. Přesto není drsná, ale příjemně pohladí jazyk. Obě tyto složky chuti se vzájemně doplňují a výsledek můžete posoudit na vlastní oči, nosy i chuťové buňky a to už od 11.2. kdy v pivovarské stodole proběhne slavnostní naražení a vyčepování dřevěného sudu, doplněné odpolednem a večerem plným hudby kapel Jako Widle a Foggy Dude.