Pivní program v Pavilonu C
Letošní ročník nabídne pestré zastoupení v pivní sekci umístěné v Pavilonu C, kde se představí jak velké nápojové společnosti, tak i menší řemeslné pivovary. Návštěvníci z řad profesionálů v gastro oboru budou mít jedinečnou příležitost poznat nejnovější trendy v oblasti pivovarnictví a navázat obchodní kontakty s výrobci a distributory.
Program přednášek a panelových diskusí o pivu
Program v Pavilonu C bude nabitý odbornými přednáškami a panelovými diskusemi zaměřenými na pivní kulturu:
13:10 – 13:35 - "Cesta piva: Od závozu po dokonale načepovaný půllitr" s Lucií Janečkovou z Institutu PIVO. Přednáška se zaměří na celý proces cesty piva z pivovaru až k hostovi a osvětlí, proč je důležitá přítomnost výčepního při závozu, správná sanitace a servis piva.
14:25 - 15:00 - "Pivní pestrost – optimální nabídka piv v podniku" - panelová diskuse s Jiřím Daňkem (Pivovar Libertas), Tomášem Drahoňovským (Plzeňský Prazdroj) a Terezou Pospíšilovou (Pult) o aktuálních trendech v českém pivním průmyslu a optimální šíři nabídky pro podniky.
15:10 - 15:40 - "Úspěšná pivní hospoda – cesta k úspěchu v hospodském podnikání" - panel s Terezou Pospíšilovou (Pult), Adamem Matuškou (Dva Kohouti, Automat Matuška) a Pavlem Kalusem (Hostinec Na Slamníku) poskytne praktické rady pro založení a provoz pivní hospody.
16:00 - 16:25 - "Unikátní a netradiční pivovary" - Miroslav Kraus a Karel Petruška (3+K Kraus) představí netradiční pivovary a poradí, jak vytvořit koncept, který se odliší od konkurence.
16:35 - 16:50 - "Umění servírování dobrého piva" - Vojtěch Homolka, obchodní sládek, poradí, jak podávat pivo v top kvalitě i v menších podnicích s omezenými možnostmi.
16:55 - 17:25 - "Jak si založit pivovar" - závěrečný panel s Adamem Matuškou (Pivovar Matuška, Dva kohouti), Jiřím Andršem (Pivovar Clock) a zástupci České spořitelny (Radek Hrdlička a Ondřej Vaněk) poskytne komplexní pohled na založení a provoz pivovaru včetně finančních aspektů.
Význam akce pro pivní kulturu
Prague Bar Show není určena laické veřejnosti, ale představuje klíčovou platformu pro profesionály z oblasti gastronomie. Zejména pro majitele a provozovatele restaurací, barů, hotelů a kaváren nabízí jedinečnou příležitost seznámit se s nejnovějšími trendy v pivovarnictví, navázat kontakty s dodavateli a získat inspiraci pro svůj podnik.
Na ploše 6000 m² ve čtyřech pavilonech a venkovní zóně budou moci návštěvníci ochutnat produkty velkých i řemeslných pivovarů, zúčastnit se odborných seminářů a workshopů, a získat tak cenné znalosti pro své podnikání v oblasti pivní kultury.
Prague Bar Show 2025 tak opět potvrzuje svou pozici srdce české nápojové a gastronomické scény, kde se setkávají profesionálové z oboru a společně formují budoucnost české pivní kultury.
FB: Facebook
IG: 12. Prague Bar Show, 24. 3. 2025 (@praguebarshow) • Fotky a videa na Instagramu
Přečtěte si naši reportáž z Prague Bar Show 2023: Navštívili jsme (a ve zdraví přežili) Prague Bar Show
Ondřej Hampl