Pivovar naším pohledem v bodech
• Pivovar Máša začal fungovat v roce 2017
• Pan sládek David Máša řemeslo podědil po předcích, kteří pracovali v krušovickém pivovaru. Sám pivovarnictví studoval, začínal U Fleků, rozjížděl pivovar Tijuana v Mexiku, Kaldi na Islandu a další pivovary na světě. V ČR byl u rozjezdu pivovaru Antoš ze Slaného. V roce 2017 se rozhodl otevřít vlastní pivovar v Řevničově pod značkou Máša.
• Mají 13 tanků (10 hektolitrových) + 2 (5 hektolitrové)
• Délka ležení se odvíjí od konkrétního piva
• První pivo, které vařili, byl ležák 11° (4 druhy) – do současnosti uvařili víc než 30 druhů
• Pivo je na čepu stabilně v cca 10 hospodách – např. Restaurant Jansa (Nové Strašecí), Na Růžku (Pecínov), Bar u Hada (Kladno), Amálka (Kladno), Pod Vobrazem (Kladno), Šenk u Vysoké Brány (Rakovník), Ella's burger (Rakovník)
• Většina produkce se prodá lokálně (Rakovnicko, Kladensko), v zimě jde část produkce přes distributora malých pivovarů do Prahy
• Největší prodeje připadají na světlý ležák (40 %)
• Stabilně mají 4-5 druhů piva, v podstatě každý měsíc dělají ale také speciály
• Jezdí i na pivní festivaly, nicméně pokud chybí pivo i pro stálé zákazníky, musí festivaly odmítat – cílem není dělat víc a víc piva, ale dělat ho dobře a být spokojený s výrobou
o Pivovar jede na 100 % po celý rok
• Během covidu prodej sudu výrazně poklesl, takže se stáčelo hodně do PET lahví, nyní už se situace zase vrací do normálu
• Web příliš nepoužívají, komunikují zejména přes Facebook
Ještě jste pivovar Máša neviděli? Podívejte se na naši video prohlídku!