V Praze a Brně otevřel Heineken první restaurace nového konceptu Bažantovna. Celkem jich v Česku otevře devět

Pivovarská skupina Heineken ČR otevírá vlastní restaurační koncept postavený na nejznámější slovenské pivní značce Zlatý Bažant. V pátek 13. ledna 2023 se otevřely dveře první Bažantovny v Brandlově ulici na pražském Chodově a vůbec první Bažantovna v ČR otevřela v průběhu ledna v Brně v Kounicově ulici. Celkem se pivovar chystá otevřít v roce 2023 a 2024 devět provozoven po celé České republice. Návrh interiéru nového konceptu vznikl pod rukama mladé designérky Romany Domanické, která ho sladila do černých, zlatých a hnědých tónů.

Přichází nová éra nejen pivní značky Zlatý Bažant, ale i pivovarnické skupiny Heineken Česká republika, pod kterou Zlatý Bažant patří. Vznikla totiž první provozovna s unikátním designovým konceptem. Ten je unikátní nejen proto, že se tu čepuje prémiový ležák Zlatý Bažant z tanku, ale i pro svou hravost a mladistvost.

Dominantou a srdcem celého prostoru je honosný podsvícený bar kombinující barevné designové sklo spolu s nápaditými brandovými prvky. Ty v podobě zlatých bažantích stop vedou přes bar až na černé zdi napříč podnikem. Mimo bar jsou v interiéru i další originální doplňky, například mosazné tanky či tabule s graficky znázorněným procesem vaření piva. Cihlové zdi doplňují křídou popisovatelné plochy. „Důležitým faktorem každé restaurace je útulná atmosféra. Tu jsme se v Bažantovnách snažili podtrhnout teplým odstínem světla. Designová světla jsou mým oblíbeným doplňkem tohoto konceptu. Originální tvar zvenku černých a uvnitř zlatých světel totiž doslova prozáří celý prostor,“ přibližuje koncept designérka.

Podle majitelů první pražské provozovny jde o povedený restaurační koncept, ve kterém si najde každý to své. „Prostor je členěn tak, aby si tu své místo našel úplně každý. Pro klidnější a pohodlnější posezení tu máme koženkové stylové sedačky, vyšší stolky jsou tu pro hosty, kteří se chtějí bavit a oddělená klidnější část je vhodná i na schůzky. Stoly jsou navíc od sebe dostatečně daleko, hosté se tudíž nemusí překřikovat. Dobrou akustiku prostoru navíc podporují i černé kovové konstrukce s rostlinami.“ dodávají Jaromír Císař a Tomáš Gibas, majitelé první Bažantovny.

Zdroj: tisková zpráva