Agent – pivovar Olešnice v Orlických horách
Samurai Sour Ale 13° 1L - Vánoční speciál
Světlé svrchně kvašené silné pivo ochucené. Nefiltrované, nepasterizované. pivní styl: Sour Ale fruity, EPM 13%, Alc. 5,7%, IBU 35. Vánoční Sour Ale se šťávou z mandarinek a unikátní směsí vánočního koření. Svěží a šťavnatý nápoj plný mandarinek nejen ke štědrovečerní večeři.
New Year Milkshake NEIPA 15° 1L
Světlé svrchně kvašené silné pivo. Nefiltrované, nepasterizované. pivní styl: New England India pale Ale, EPM 15%, Alc. 6,4%, IBU 37. První Milkshake New England India Pale Ale z pivovaru Agent. Slámová barva, výrazné aroma po exotickém ovoci a citrusových plodech, silný zákal díky bohatému použití ovesných vloček, zjemněno laktózou.
Pětihvězda - Vánoční světlý ležák Prémium 12° 1L
Světlý ležák. Nefiltrovaný, nepasterizovaný. pivní styl: Czech Pale Lager Premium, EPM 12%, Alc. 5,3%, IBU 41. Na vánoční trh připravil pivovar Agent sváteční Vánoční ležák - Pětihvězda, který zrál ve sklepě 90 dní.
Pivovar Antoš
Stromeček, Double IPA 19 se smrkovým jehličím
(Vánoční) Stromeček už snad ani nemusíme představovat. Double IPA s přidaným smrkovým jehličím, které podtrhuje jehličnatý a pryskyřičný charakter použitých chmelů. Složení: voda, ječné slady, Cryo chmely Simcoe, Azacca, Chinook a Amarillo, smrkové jehličí. EPM 19 %, ABV 8,2 %.
Vánoční bowle, Fruited & Spiced Sour Ale 18
Vánoční bowle, jak ji znáte, představuje ideální spojení ovocného alkoholického nápoje a voňavého zimního koření. A přesně takovou bowli sládek Martin uvařil. Mandarinky, broskve, višně, krvavý poměranč a borůvky zlehka zasypal vánočním kořením. Složení: voda, ječné slady, pšeničný slad, broskve, mandarinky, višně, borůvky, krvavý pomeranč, upravený chmel, vánoční koření. EPM 18 %, ABV 7,1 %.
PF 2025, DDH Double NEIPA 18
Krásná a nová jako přicházející rok. Šťavnatá, ovocná, voňavá a hedvábná. S novými chmely Krush/Krush Cryo a Eclipse (sklizeň 2024). Pour féliciter!
Složení: voda, ječné slady, pšeničný slad, pšeničné a ovesné vločky, upravené chmely Krush, Krush Cryo a Eclipse. EPM 18 %, ABV 7,0 %.
Rodinný pivovar Bernard
Adventní speciál Bernard
Polotmavý ležák, který je se svojí podmanivou vůní a chutí ideální volbou v předvánočním čase v útulných hospodách a restauracích. Adventní speciál má příjemnou vůni s tóny karamelu a sladu, harmonickou chuť a vyváženou hořkost, kterou zajišťuje kombinace několika druhů chmele. Obsah alkoholu činí 5,6 %, hořkost dosahuje 32 jednotek hořkosti (IBU). K dostání je výhradně čepovaný v hospodách a restauracích. „Polotmavou třináctku s hustou pěnou jsme uvařili z výběru kvalitních sladů – českého, bavorského, karamelového a čokoládového,“ popisuje Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.
Ležák s chmelem z Vysočiny
Ležák s chmelem z Vysočiny je svěží jedenáctka s obsahem alkoholu 4,7 % a hořkostí 38 IBU. „Koření“ pro druhou sváteční novinku, Ležák s chmelem z Vysočiny, narostlo na loni založené chmelnici v nadmořské výšce 560 metrů. Na svahu za městem pivovar poprvé vypěstoval a sklidil úrodu ze 144 rostlin šesti odrůd chmele. „Chmel z naší chmelnice je plnohodnotný, aromatický a pivo z něj lidem chutná. Navazuje tak na tradici, kdy jsem chmel do speciálu pěstoval několik let jen doma na zahradě,“ říká Josef Vávra.
Oba speciály jsou limitovanou záležitostí, k ochutnání jsou od prvního adventního týdne v podnicích s čepovaným pivem Bernard, Ležák s chmelem z Vysočiny bude dostupný i v lahvích ve značkových prodejnách pivovaru.
The Barn Beer Co./Pivovar Radouš
BARNEY’S CHRISTMAS DREAMING 15° NEW ENGLAND IPA, (ELANI + KRUSH)
Barney a jeho postava hospodského matadora, kterou ztvárnil ilustrátor Slakinglizard (stejně jako všechny postavičky z BARNu), se již od založení pivovaru stal nedílnou součástí našeho sortimentu a také naším hlavním maskotem. Barney se nyní vrací v limitované vánoční edici s novou etiketou a novým složením chmelů. Tentokrát jsme vybrali nové trendy odrůdy z USA, chmely Elani a Krush. Alk. 6,5%, IBU: 30. Ocenění: 1. místo - Zlatá pivní pečeť 2023, 1. místo - Jarní cena českých sládků 2024.
NELSON’S HUGS AND KISSES 15°, HARVEST 2024 WEST COAST IPA
Také zbožňujete hořké west coast IPA a chmel Nelson Sauvin, stejně jako my? Představte si ho navíc v té nejčerstvější podobě. Je to jako mít sklenici po okraj naplněnou voňavými čerstvými hlávkami, které k nám přicestovaly hned po sklizni až z Nového Zélandu. Ve spojení se suchým, prokvašeným tělem, příjemnou vyšší hořkostí a chmelem Mosaic se z Nelsona stává skvělá west coast IPA s velmi originálním chuťovým a aromatickým profilem připomínajícím bílé hrozny říznuté tropickým ovocem. Všechny chuťové složky fungují ve výborné symbióze. Alk. 6%, IBU: 70.
THE BARN: GOSEBUMPS WISHES YOU NO STRESSING, JUST BLESSINGS 12°, FRUITED GOSE (CALAMANSI + KOKOS + SKOŘICE)
Druhá vánoční infuze bude dostupná později, avšak bude i v plechovkách a s originální limitovanou etiketou, stejně jako dvě předchozí piva. Tato infuze bude obsahovat čerstvě vymačkanou šťávu z limetky odrůdy calamansi, ve které necháme vymacerovat pečený filipínský kokos. Už se vidíte na Filipínách ve stínu palem s plechovkou této kyselé dobroty v ruce? Alk. 4,6%, IBU: 10.
PIVOVAR RADOUŠ: NEJLEPŠÍ VÁNOCE 12° ZA STUDENA CHMELENÝ SVĚTLÝ LEŽÁK
Nejlepší Vánoce jsou ty, když máte na Štědrovečerní tabuli, ať už k řízku nebo kaprovi, orosený půllitr českého světlého ležáku. A co kdyby vám v tento sváteční večer mohl ten krásně pitelný, plný a příjemně hořký ležák nabídnout ještě něco více? Pomyslnou třešničkou na dortu je u tohoto piva studené chmelení, které mu dává další rozměr, ve kterém ucítíte lehkou a svěží citrusovou linku, kterou mu propůjčují chmely Kazbek, Fusion-CZ a Citra. Užijte si ty nejlepší Vánoce s naším svátečním ležákem za férovou cenu! Alk.: 4,6%, hořkost: 40 IBU.
PIVOVAR RADOUŠ: VÁNOČNÍ MOTÝL 12°, Amplifire™ SESSION DOUBLE DRY HOPPED IPA
Citrusově aromatické a hořké pivo ve stylu session IPA s tradičním a osvědčeným kombem chmelů Citra a Cascade, které jsme ve vánoční verzi obohatili produktem Amplifire™, což je aromatická složka pocházející z chmelových silic. Získává se z hlávek čerstvého chmele přímo v den sklizně. Z chmelnice do piva za jediný den! Pro toto pivo jsme vybrali Amplifire z novozélandské odrůdy Riwaka, která je stěžejním chmelem pro náš bestseller, TDH NEIPA Ummagumma. Alk. 5%, 60 IBU.
Na naši fotoreportáž z pivovaru The Barn Beer Co. se podívejte tady: Pivovar Barn - fotoreportáž (pivniweb.cz)
Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha
Břevnovské abbey 17 %
Tento Vánoční speciál spadá do kategorie silných belgických piv, která byla původně dominantou tamních klášterních pivovarů. Pivo má výraznou plnost, nižší hořkost a znatelné ovocné a kořeněné tóny ve vůni a v chuti doplněné o oříškovou linku. Pivo je vhodné ke grilovanému nebo dušenému masu či mléčné čokoládě. „Nejzásadnější roli v něm, při jeho výrobě, hrají kvasinky, které si sami propagujeme. Kvašení pak musí být opravdu rychlé (2-3 dny) a za vysokých teplot (27-28 C). Díky tomu vzniká mnoho aromatických látek, které vytváří jedinečný charakter tohoto speciálu. A letos se musíme pochválit, protože se obzvlášť podařil,“ vrchní sládek pivovaru Aleš Potěšil.
Adventní vanilkové 11 % – dozrávané na dubovém dřevě
Vůně vanilky k Vánocům tak trochu patří. Díky menšímu množství praženého sladu má pivo lehce načervenalou barvu. Následně pivo zrálo spolu s vanilkovými lusky. Díky nim a delší době ležení je v pivu cítit výraznější vůně vanilky a dřeva. Věřte nebo ne, toto pivo bychom doporučili k vánočnímu cukroví. „Letos jsme si s naším vanilkovým ležákem trochu pohráli a nechali jsme ho dozrát na dubových hoblinách. A díky tomu se vytvořila opravdu famózní kombinace dřevnatých tónů se silným vanilkovým pozadím. Vše se dohromady krásně spojilo a vytvořilo kulaté, vyvážené a hezky pitelné pivo,“ říká vrchní sládek Aleš Potěšil.
Klášterní IPA 15 % od Ježíška
Toto svrchně kvašené pivo je na pomezí anglické a americké verze tohoto pivního stylu. Plné tělo ze čtyř druhů sladu je doplňováno výraznou a drsnější hořkostí z pěti druhů amerických chmelů. Pivo by mělo být vyváženě a příjemně pitelné. Hodí se k hamburgerům či slaným pokrmům. Na Vánoce naší IPA převlékneme do „Ježíškovského hávu“, kterým podporujeme Spolek pro tradiční Vánoce. Ten se snaží popularizovat Vánoce jako tradiční české svátky plné hezkých zvyků a tradic, v čele s postavou Pražského jezulátka.
Pomeranč & Skořice sour 12 %
Letos jsme se poprvé rozhodli zpestřit naši vánoční nabídku piv kyseláčem. Reagujeme tak na jejich vysokou poptávku a rostoucí oblibu. A čím jiným odstartovat prodej tzv. zimních kyseláčů, než něčím typicky Vánočním? Proto jsme se rozhodli zvolit kombinaci pomerančů a skořice, aby byl kyseláč příjemně osvěžující, ale s příjemným nasládlým skořicovým aroma.
US Hazy ALE 13 %
Jedná se o historicky první kooperační várku s americkým pivovarem. Spojili jsme své síly s Nickem Gabrielem z pivovaru Forbidden root z Columbusu. Výsledkem je opravdu šťavnatá Hazy IPA, která je nabouchaná americkými chmely. Ty se i liší jejich různým zpracováním tak, aby dodali pivu co největší aroma. Specifikum bylo také využití irských kvasinek speciálních pro tento pivní styl a upravení varní vody tak, abychom se co nejvíce přiblížili té americké. Chmely: Idaho 7, Sabro a Mosaic.
Pivovar Dva Kohouti
Místní Vánoční 15°
Polotmavý ležák, který v karlínském pivovaru Dva Kohouti vaří každý prosinec. Sladový základ a chmel – Žatecký poloraný červeňák – zůstávají stejné, každý rok se však mění chmel do studeného chmelení. V minulých letech vrchní sládek Lukáš Tomsa zvolil chmele Angus, Rubín, Jupiter a Boomerang. Letošní várku doplňuje chmel Ceres. „Vždy vybíráme příjemně kořenité a bylinné chmele, které nejlépe doplní plnost a navodí vánoční atmosféru,“ vysvětluje Lukáš Tomsa. Vánoční 15°má obsah alkoholu 6,1 % a IBU 35.
Místní Zimní 14°
Variace na Red IPA s přídavkem koření (pomerančová kůra a hřebíček), díky kterému připomíná horké zimní drinky. Karamelové slady dotvářejí příjemně hřejivý pocit, který v sychravých dnech zahřeje a v teplejších dnech potěší osvěžující kombinací pomerančů, hřebíčku a chmele Azacca. Zimní 14° má obsah alkoholu 5,5 % a IBU 45.
Na naši videoreportáž z pivovaru Dva kohouti se podívejte tady: Pivovar Dva Kohouti - videoreportáž
Pivovar Kocour
Stout 12°
Svrchně kvašený Stout inspirovaný irským Guinessem. Smetanová pěna se krásně snoubí s chutí pražené kávy, vůní hořké čokolády a nádechem lískových oříšků.
17° Baltic Porter
Novinka pivovaru Kocour. Esterový profil připomínající rozinky, švestky, třešně a portské víno. Z vůně nádherně vystupuje čokoládové aroma doplněné o kávové tóny. Chmelová hořkost je slabší. Tmavě červeno-měděná barva.
Masopustní Medový speciál
Silné spodně kvašené pivo. Při výrobě bude použit med, který vyrobili včelky z květů luk a strání v okolí pivovaru.
Pivovar Mazák
Tak jako minulý rok, tak i letos má pivovar Mazák v nabídce oblíbený Vánoční světlý ležák. Jedná se o lehkou, středně hořkou třináctku, vařenou pouze z humného plzeňského sladu a chmelenou chmely SAAZ, Agnus a Premiant, které pivu dodávají bylinné a kořenité tóny. EPM: 13 %, Alkohol: 5,5 %, Hořkost 30 IBU. Chmely: Agnus, SAAZ, Premiant.
Letos pro Vás pivovar Mazák do Dárečku zabalil za studena chmelený Saison s moderními chmely Krush a HBC1019. Díky kombinaci ovocných esterů a fenolů z použitého kmene kvasnic a intenzivní ovocné chmelové chuti se můžete těšit na opravdu osvěžující zážitek. EPM: 12 %, Alkohol: 5 %, Hořkost: 28 IBU. Chmely: Agnus, Styrian Fox, HBC 1019, Krush.
Osvěžující hruškové Gose, které zahřeje i potěší přidaným zázvorem během chladných večerů. EPM: 13%, Alkohol: 5,5 %, Hořkost: 15 IBU. Chmel: Hallertau Blanc.
American India Pale Ale světlé barvy s novou recepturou. Jeho vůně je příjemně citrusově květinová díky unikátní směsi chmele s obchodním názvem Trident. Výrazná hořká chuť Vás podnítí k dalšímu napití, abyste si užili příjemné ovocné tóny citrusů, limetky a broskve. EPM: 15%, Alkohol: 6,5 %, Hořkost: 50 IBU. Chmely: Columbus, Mosaic, blend chmelů Trident.
16 Vánoční Stout – Cocoa & Vanilla
Temný, čokoládově hořký stout, do kterého během vaření přidali bohaté kakaové slupky z vyhlášené místní čokoládovny Herůfek, které pivu dodávají intenzivní čokoládovou chuť a hořkost, jako když se zakousnete do kvalitní vánoční pralinky. Aby se zážitek stal ještě dokonalejším, za studena do tanku přidali madagaskarskou vanilku, která svým exotickým dotekem připomíná hřejivý pocit domácího vanilkového cukroví. Vánoční stout je víc než jen pivo – je to vánoční příběh ve sklenici. EPM: 16 %, Alkohol: 6,3 %, Hořkost: 25 IBU. Slady: plzeňský, mnichovský, karamelový, pražený pšeničný slad, pražený ječný slad, Carafa Special III, Carafa Special II. Chmely: Agnus.
Piva Mazák zakoupíte buď přímo v pivovaru Mazák (Hodonínská 1110, Dolní Bojanovice), na čepu vybraných podniků nebo v pivotékách po celé ČR, nebo na e-shopu.
Pivovar Muflon
Muflon na saních
Muflon na saních je speciál uvařený, jak pro zklidnění atmosféry v čase předvánočním, tak také pro pořádnou jízdu, kdykoliv to podmínky a sníh dovolí…Pro splnění obou cílů jsme zvolili stupňovitost 13°, tedy 5,5% alkoholu. V Pivovaru Muflon víme, že čím více ° tím méně stres a čím více ° tím méně zima ????. Muflon na saních je svrchně kvašená žitná IPA, kterou kolegové ve výrobě přejmenovali na ŽIPA. Neděláme si ambici vymyslet nový pivní styl, nota bene, nejsme první, kdo vaří žitnou IPU. Ale z té naší je žito krásně cítit. Vůně a chuť piva připomíná skývu čerstvého ještě teplého chleba - inu tekutý chléb, se pivu neříká nadarmo. Do popředí se ovšem tlačí trojka zajímavých chmelů, nebo je to naopak? Trojka chmelů táhne sáně se Santo(uMu)flonem? Pro chmelení jsme použili vyzkoušené odrůdy Citra, Mosaic a Columbus v zajímavé kompozici – tak práskněme do saní, ať se práší za saní!!!! EPM – 13,5%, Obj. alk. – 5,5 %, Barva - 35 EBC, Slady – plzeňský, žitný, bavorský, carared, Hořkost - 43 IBU, Chmel – Columbus, Citra, Mosaic.
Na naši fotoreportáž z pivovaru Muflon se podívejte tady: Za Muflonem do Kunratic
Pivovar Parovar
Ležák – EPM 11%, světlý ležák, spodní kvašení, obsah alkoholu: 4,4%, vařeno dekokcí na 1 rmut. EBC 11, IBU 47. Pivo vařené tradiční technologií na rmut (jak se na ležák sluší a patří) ze čtyř druhů sladů a chmelené stejným množstvím čtyř různých chmelů. Kombinace německých a českých chmelů nabízí prostě jen “andělský zážitek”.
Ležák – polotmavý, spodní kvašení, obsah alkoholu: 5,6 %, vařeno dekokcí na 1 rmut. EBC 21, IBU 45. Chmely včetně bylinek použité ve více než hojném množství vás poženou až k samé bráně pekelné. Prostě pivo jantarové barvy a hutné. Aspoň ta pěna je nádherně bílá. Pěna krásně kroužkuje na sklenici a už z vůně pěny dostáváte chuť se okamžitě napít, a to pořádně. K ječmenu je přidaná jak pšenice, tak i obilí žitné. V hojném množství bylo pivo chmeleno i za studena.
ALE – EPM 12%, světle oranžová barva, svrchní kvašení, obsah alkoholu: 4,9% obj., vícestupňová infúze. EBC 14, IBU 37. Pivo vařené tradiční technologií ze čtyř druhů sladů a dvou druhů chmele – jeden hořký a druhý voňavý, a oba jsou české. Chuť je intenzivně hořká, né však nepříjemná a ve vůních nacházíte zejména tóny citrusů a ovoce.
KOLÉBKA (VÁNOČNÍ) 15° speciál / lager
Ležák – silné pivo, polotmavý, spodní kvašení, obsah alkoholu: 6,5 % obj., vařeno dekokcí na 2 rmuty. Silné, přesto dobře pitelné. Jedná se o pivo českého typu, kvašené klasickou dvoufázovou technologií pomocí spodních kulturních pivovarských kvasinek. Vychutnejte chuť Vánoc, dřeva, koňaku a mnoho dalších vánočních příchutí. Chuť je plná, tak jako je plné tělo tohoto piva. Dlouhá doba ležení a zrání se projevuje na kvalitě piva, což byl základní parametr při výrobě toho vánočního ležáku.
3 Piva K-M-A + Dárková Odnoska
3 Piva KOPYTO-MIKULÁŠ-ANDĚLA + dárková odnoska. Nelze zaslat přes Zásilkovnu, možný je pouze osobní odběr.
Všechna piva zakoupíte buď přímo v minipivovaru Parovar (Pavel Rokoš, Na výsluní 68, 252 19 Rudná, info@parovar.cz, www.parovar.cz, https://www.facebook.com/parovar.cz) nebo na e-shopu Produkty – Parovar.
Na naši fotoreportáž z pivovaru Parovar se podívejte tady: Pivovar Parovar - fotoreportáž (pivniweb.cz)
Pivovar Elektrárna
Výjimečně silné spodně kvašené pivo Bock Oak
Experimentální pivovar Plzeňského Prazdroje v předvánočním čase rozšířil sortiment značky Elektrárna o novinku Bock Oak. Šestnáctistupňový spodně kvašený bock dozrával na dubovém dřevě, jak ostatně předznamenává jeho název, a získal tak jemně uzenou, dřevitou vůni s nádechem vanilky. Bock Oak je uvařený z chmele Magnum, a z plzeňského, bavorského a žitného karamelového sladu, charakterizuje ho stupňovitost 16 % EPM, obsah alkoholu je 7 % obj. „Náš Bock Oak je sytě zlaté pivo s decentní vůní dubového dřeva a vanilky. V chuti zaujme výrazné sladové tělo vyvážené střední hořkostí se suchým dozníváním a mírně svíravým dřevitým charakterem. Hřejivý pocit po napití je známkou vyššího obsahu alkoholu, který z piva jinak cítit není,“ upřesňuje chuťový profil aktuální novinky sládková pivovaru Lenka Straková. V prodeji je v 500ml plechovkách v online obchodě rohlik.cz – stejně jako další speciály značky Elektrárna a ve vybraných restauracích, pivnicích, pivotékách a pivních barech po celé ČR.
Naši reportáž z návštěvy v pivovaru Elektrárna (dříve Proud) se spoustou fotek si přečtěte tady: Jeden den pod Proudem (pivniweb.cz)
Svachovka brewery (pivovar Glokner)
Speciální tmavé pivo dozrávající v dubovém sudu po whisky Old Well. EPM 14,8 %, Alc. 6,3 % obj., 330 ml. Silné tmavé pivo vařené ze čtyř sladů dodává praženou a jemně karamelovou chuť, kterou doplňují kouřové tóny dubového sudu po whisky Old Well, ve kterém pivo dozrávalo. Na výsledné chuti se podepisuje i speciálně upravená mineralita varní vody. Vše dohromady pohladí v hrdle i na mysli. „Původně to měl být vánoční speciál, ale vzhledem k pozitivním odezvám to snad budu vařit častěji,” říká nový sládek pivovaru Jakub Vlček, který z kraje roku 2024 posílil tým pivovaru. Během studií na VŠCHT v Praze vařil pivo v minipivovaru Němý Medvěd na Mělníku a v Indickém Bangalore. Další zkušenosti čerpal jako technolog/výzkumník v Budějovickém Budvaru.
Na naši videoreportáž z pivovaru Glokner (Svachovka brewery) a destilérie Svach se podívejte tady: Pivovar Glokner a destilérie Svach - videoreportáž
Pivovar Volt
Měnič napětí 11
Vánoční světlý ležák z novějších odrůd českého chmele. Jsme známí, že si rádi hrajeme s chutí piva a rádi zkoušíme i různé chuti v ležáku. Tak vyzkoušejte tuto limitku, kterou uvaříme jednou ročně a zároveň ochutnejte co naši chmelaři dokážou vyšlechtit. Chmely: Saaz Shine, country. Slady: plzeňský, mnichovský, crystal light, caramelpils. Alkohol: 4,5%, IBU (hořkost): 35.
IPA - Vypínač 24
Imperiální IPA. Uvařit takto silnou „ipičku“ nám dalo zabrat, a tak se na ní můžete těšit pouze jednou ročně, a to těsně před Vánoci. I její doba od uvaření po stáčení do sudů se podobá spíše spodně kvašeným pivům, jelikož dosahuje něco málo přes měsíc, což je na svrchňáka dost. A už dost povídaní a konečně také k chuti, která je při této stupňovitosti přeci jen sladová, ale nikoliv nehořká. Výrazné chlebové tělo a počáteční chutě jsou jako lesní ovoce a doznívající maracuja. Tropické ovoce a broskve jsou výrazné ve vůni. Chmely: Idaho7, El Dorado, Galaxy. Slady: plzeňský, pšenice, caraaroma, mnihcovský. Alkohol: 10,5%, IBU (hořkost): 141. Ocenění: 3. místo Zlatá pivní pečeť 2019 - kategorii imperiální IPA, 3. místo Zlatá pivní pečeť 2019 - kategorii Extra silné pivo.
Ondřej Hampl (s využitím podkladů a fotografií od pivovarů)